Говорител на въоръженото крило на групировката Хамас заяви, че нейни бойци

...
Говорител на въоръженото крило на групировката Хамас заяви, че нейни бойци
Коментари Харесай

Хамас твърди, че е заловила израелски военни в Газа, Израел отрича

Говорител на въоръженото крило на групировката " Хамас "  заяви, че нейни бойци са завладели израелски бойци по време на сражения в събота вечер в Джабалия в северната част на Газа . Израелските въоръжени сили отхвърлиха тази информация, съобщи Ройтерс.

От " Хамас " не са прецизирали какъв брой бойци са били отвлечени и не са предоставили доказателства за изказванията си.

" Нашите бойци примамиха ционистките сили в засада навътре в тунел... Бойците се отдръпнаха, откакто оставиха всички членове на подразделението мъртви, ранени и пленени ", съобщи представителят на Бригадите " Ал Касам " Абу Убайда в авансово записано послание, излъчено по телевизия " Ал Джазира ".

Израелските въоръжени сили отхвърлиха изказванието на " Хамас ".

" ЦАХАЛ (Израелските сили за отбрана) прецизират, че няма случай, при който да е бил похитен боец ", се споделя в изказване на военните.

" Хамас " разгласява видеоклип, на фрагменти от който се вижда оцапан с кръв човек, влачен по земята в тунел, както и фотоси на военна униформа и винтовка. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери посредством самостоятелни източници самоличността на лицето, показано във видеото, нито неговото положение.

Коментарите на Абу Убайда пристигнаха часове откакто нощес се ускориха изгледите за обновяване на договарянията за преустановяване на огъня в Газа с посредничеството на Организация на обединените нации.

Запознат с въпроса формален представител съобщи, че е било взето решение за обновяване на договарянията идната седмица, откакто ръководителят на израелската разследваща организация " Мосад " се срещнал с ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ и с министър-председателя на Катар.

Говорилият при изискване за анонимност източник сподели, че е било решено " през идната седмица да стартират договаряния въз основа на нови оферти, водени от медиаторите Египет и Катар, и с дейното присъединяване на Съединени американски щати ".

[gallery]14311[/gallery]

По-късно формален представител на " Хамас " опроверга известията на израелските медии, че договарянията ще бъдат обновени в Кайро във вторник, и  съобщи, че " няма дата ".

На фона на продължаващата повече от седем месеца война в Газа, медиаторите се пробват да реализират пробив, като Израел желае освобождение на заложниците, държани от " Хамас ", а групировката желае преустановяване на войната и освобождение на палестинските пандизчии в Израел.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР